Fränkische Bratwurst
Napsal: 26 říj 2014, 13:04
Recept Zlomaxe Maximoviče.
4kg Vepřová plec bez kosti a kůže
6kg Bůček bez kosti, chrupavky a kůže (ne příliš tuku)
180 g Sůl
20 g Pepře
20 g Majoránky
10 g Zázvoru
3 g Kardamomu
10 g Citrónové kůry
10 g Muškátového květu
Střeva (prasečí střeva), 26/28
Maso mix s kořením a umlet na 5 mm. Všechno dobře znovu promíchejte a napěchujte do vepřových střev asi 26/28 ráže. Takto připravené klobásky jsou vhodné pro uzení, vaření či pečení.
4kg Vepřová plec bez kosti a kůže
6kg Bůček bez kosti, chrupavky a kůže (ne příliš tuku)
180 g Sůl
20 g Pepře
20 g Majoránky
10 g Zázvoru
3 g Kardamomu
10 g Citrónové kůry
10 g Muškátového květu
Střeva (prasečí střeva), 26/28
Maso mix s kořením a umlet na 5 mm. Všechno dobře znovu promíchejte a napěchujte do vepřových střev asi 26/28 ráže. Takto připravené klobásky jsou vhodné pro uzení, vaření či pečení.