Stránka 1 z 1

Vepřové v čajové omáčce

PříspěvekNapsal: 28 črc 2015, 08:18
od gmp
500 g libového vepřového masa (kýta) já použil ocásky resp. křížovky
3 ks cibule
4 KL černého čaje, nebo 4 sáčky
0,25 l pomerančové šťávy
3 KL medu
1PL rumu
0,4 l vývaru z kostí
2 PL másla
2 PL oleje
sůl
pepř
Doporučená příloha

rýže

Postup

Maso jsem vykostil, a pečlivě očistil od tučných „švancek“.

Odřezky a kosti jsem dal na plech a upekl v troubě. Z opečených kostí jsem udělal vývar.

Na másle jsem orestoval cibulku – dozlatova. Přilil pomerančovou šťávu, vložil čaj – černý a přilil vývar.
Osolené a opepřené maso jsem pokrájel na silnější pásky a na pekáčku, ve kterém se pekly kosti, je opékal cca 15 minut v rozehřáté troubě. Po opečení jsem maso vložil do omáčky a dusil až se obsah tekutiny zmenšil na polovinu. Z omáčky jsem odstranil sáček s čajem,

maso a rozmixoval. Přilil kapku rumu, přidal med a oříšek másla, řádně promíchal, aby se všechno pěkně rozpustilo a vrátil maso zpět. Nechal jsem prohřát. …a jedna báseň

Re: Vepřové v čajové omáčce

PříspěvekNapsal: 28 črc 2015, 09:40
od iva
Poslyš Milošku, a když mám jen sypaný čaj, tak ho dám do ... ? :?

Re: Vepřové v čajové omáčce

PříspěvekNapsal: 28 črc 2015, 10:16
od miska12
Jo.Do.Udělál z toho detektívku.Furt jsem čekal jak to přecedí a on vytáhne sáček.

Re: Vepřové v čajové omáčce

PříspěvekNapsal: 28 črc 2015, 13:31
od drobek
Já taky. Ale zkusím to.