Stránka 1 z 1

Pasulj – uzené vepřové s fazolemi

PříspěvekNapsal: 13 lis 2010, 23:50
od drobek
Slovinský recept

1 kg bílých fazolí
2 lžíce sádla
1 najemno nasekaná cibule
2 stroužky utřeného česneku
1 lžíce sladké papriky
0,5 litru vývaru
1 lžička pálivé papriky
1 kg uzeného vepřového, na kostky nakrájeného

Fazole namočte do studené vody, přiveďte do varu, vypněte sporák a nechte hodinu bobtnat.
Ve 2 – 2,5 l kastrolu rozpalte sádlo, dejte cibuli zezlátnout, přidejte česnek a osmahněte. Sundejte s ohně, vmíchejte obě papriky. Vlijte vývar a přiveďte do varu, přidejte vše ostatní. Zvolna duste až je vše měkké. Šťáva má být hustá a zakrývat maso i fazole. Je-li řídká zprudka povařte, aby se odpařila. Schází-li dolijte vodu a znovu povařte.
Poznámka: Protože uzené maso bývá dost slané, nesolte dokud to není hotovo a můžete to ochutnat. (Přidat se dá, vyndat to nejde :lol: )