Zalíbila se mi Dandina fotka tohoto jídla, a protože vím, že Dandička vaří jenom dobroty (a vaří je navíc i dobře! ), tak jsem se rozhodl jej vyzkoušet. Vyhledat recept nebyl problém, na netu se vyskytuje na různých stránkách několikrát, namátkou z českých třeba Prima-recepty.cz, Labužník.com, a dále i na zahraničních, takže je těžké zjistit, kdo od koho recept převzal. Nicméně se jedná o velmi chutné jídlo, které je celkem nenáročné na přípravu.
Ingredience:
4 kuřecí čtvrtky,
1 lžička mletého zázvoru,
špetka šafránu,
5 stroužků česneku,
2 střední cibule,
1 lžička mletého koriandru,
2 lžíce sekané petrželové natě,
sůl,
120 ml oleje,
250 ml vody
Obloha:
1 natvrdo uvařené vejce,
spařené oloupané mandle,
1 citron
Popis přípravy:
Do misky vložíme jemně nastrouhaný česnek a cibuli, přidáme koriandr, petržel, sůl, a vše promícháme. Kuřecí čtvrtky vykostíme, vzniklou pastou dobře potřeme a necháme 30 minut odležet. Na oleji zpěníme zázvor a šafrán, přilijeme po částech sklenku vody, chvíli provaříme a přidáme kuře. Pod pokličkou je dusíme za občasného obracení, dokud maso úplně nezměkne. Dbáme na to, aby kuřecí čtvrtky stále pokrývala šťáva (v případě potřeby je mírně podlijeme vařící vodou). Natvrdo uvařené vejce podélně rozkrojíme na osminky, mandle nahrubo rozdrtíme a osmažíme na troše oleje, z citronu seřízneme kůru, vykrájíme jen dužinu bez jader a rozkrájíme ji na malé kousky. Na rýži položíme kuřecí maso, přelijeme šťávou, posypeme mandlemi a citronem, a každou porci obložíme dvěma osminkami vajíčka.
Dobrou chuť!!!