Stránka 1 z 1

Paprikás cirke – kuřecí paprikáš

PříspěvekNapsal: 20 srp 2012, 18:17
od drobek
Tenhle recept je z mé oblíbené knihy od Josepha Wechsberga, „The Cooking of Vienna's Empire“.
Počet porcí: 4

Ingredience
0,75 kg kuřete, na díly ročleněného
2 lžíce sádla
1 nadrobno nakrájená cibule
2 stroužky česneku, utřeného
1 ½ lžíce sladké papriky
0,25 l vývaru
2 lžíce mouky
3,5 dl zakysané šlehačky

Postup
Osušte kuřecí díly a řádně osolte.
V hrnci rozpalte sádlo a na něm osmahněte kuřecí díly dohněda, opečené dávejte stranou. Slijte tuk a nechte jen slabou vrstvu, na ní zpěňte cibuli, přidejte česnek a znovu osmahněte.
Sundejte s ohně, vmíchejte papriku. Vraťte na oheň, přidejte vývar, uveďte do varu a rozpusťte vše na hrnci usazené. Vraťte díly kuřete zpět do hrnce, přiveďte znovu do varu a zvolna duste až je maso měkké, (20 – 30 minut).Když do něj píchnete nožem, šťáva nesmí být krvavá.
Vyndejte kuřata, do hrnce vlijte směs mouky a zakysané šlehačky, a povařte zvolna 6 – 8 minut, nebo až se to vše spojí. Vložte kuřata zpět do hrnce, znova prohřejte.
K tomu knedlíky, rýže, spetzle, nebo aby to bylo správně tarhoňu.