Opět jeden recept a fotka od wydry. Protože k tomu doporučuje tarhoňu, hádal bych to na Maďarsko.
kuřecí vykostěné stehno ( 1ks )
kapie červená 1 ks
cibule střední 1 ks
olej
možná malinko hl.m.
_____________________________
kuřecí plátek zadní dáme do misky marinovací.
na něj kapii (opečená a sloupnutá) na kousky
Cibule na drobno
olejem pokapat
marinovat 2 hod ( třeba i přes noc)
Na grilovací (nebo jakékoliv pánvi) opéct marinované maso, odložit a ve výpeku chvilku restovat kapii s cibulí.
Zalít vodou, vložit maso a povařit do změknutí (cca 40 min).
Maso vyndat, omáčku pečlivě rozmixovat, dochutit solí, pepřem.
Jestli je řídká, povařit s troškou mouky rozmíchané ve vodě.
Ale měla by to být spíš šťáva, ne moc hustá omáčka.
______________________________________________
Výborné jsou k tomu halušky nebo noky, nokerle a pod.