Drůbeží ňadro s rebarborovou šalší / Filet w sosie z rabarba
Napsal: 28 čer 2015, 14:21
1 drůbeží ňadro
2 – 3 lodyhy rebarbory
2 – 3 PL medu
200 ml smetany
sůl, mátu
Na pánvi si rozehřeju máslo, orestuji na kostky pokrájené ňadro kuřecí. Jen co se zatáhne, posolím. Očistěnou rebarboru pokrojím na kousky přihodím na pánev a restuji.
V misce si smíchám smetanu s medem, pokud je příliš husto, přidám nemnoho vody. Vliju na pánev (opětovně upozorňuji – nepleťte do toho anatomii) a za občasného zamíchání dusím na pomalém ohni do úplného změknutí (čtěte pozorně! Změknutí, ne zblbnutí). Posekám mátové lístky a lehce přizdobím na talíři.
2 – 3 lodyhy rebarbory
2 – 3 PL medu
200 ml smetany
sůl, mátu
Na pánvi si rozehřeju máslo, orestuji na kostky pokrájené ňadro kuřecí. Jen co se zatáhne, posolím. Očistěnou rebarboru pokrojím na kousky přihodím na pánev a restuji.
V misce si smíchám smetanu s medem, pokud je příliš husto, přidám nemnoho vody. Vliju na pánev (opětovně upozorňuji – nepleťte do toho anatomii) a za občasného zamíchání dusím na pomalém ohni do úplného změknutí (čtěte pozorně! Změknutí, ne zblbnutí). Posekám mátové lístky a lehce přizdobím na talíři.