Stránka 1 z 1

Rillettes z kachny v PH

PříspěvekNapsal: 20 bře 2016, 11:43
od parles
kachna
sůl mořská
kmín
víno bílé

Z kachny vytáhnout vnitřnosti a odříznout křídla, použít na polévku.
Kachnu rozčtvrtit, dobře osolit a okmínovat ze všech stran. Do pomalého hrnce stříknout asi 0.5 až 1 dl vína a vyskládat kachní čtvrtě.
PH nastavit na LOW na 16 hodin.
Poté vykostit, maso natrhat na vlákna, kůžičky nakrájet nadrobno a vše promíchat v misce. Přes síto vše zalít vypečenou šťávou a tukem.
Nechat vychladnout a ztuhnout v misce a předhodit to návštěvě, nebo za účelem skladování rozdělit do skleniček.
Je to šťavnatá dobrota na chleba, nebo na bagetu.
Stvořil jsem to z 2 kg mražené maďarské kachny a výsledkem bylo 1,25 kg pomazánky.
Kdo nemá PH, tak bude jistě úspěšný i s dobře přiklopeným pekáčem v troubě, nastavené asi na 80 až 90 st,C. ccc

Re: Rillettes z kachny v PH

PříspěvekNapsal: 20 bře 2016, 12:02
od drobek
Rillettes znám z vepřového a přiznávám, že od té doby co tuhle dobrotu znám už sádlo se škvarky doma nenajdete, jen rillettes. HP
Mnohem lepší pošušňání na chleba. Z kachny to musím teprve vyzkoušet, ale už se na to těším, to musí být snad ještě větší dobrota. aaa
Pomalý hrnec nemám a pořizovat nebudu. Jsa důchodce mám čas a chuť stát u plotny a guláš mi stejně chutná víc normálně dělaný. V Americe jsme PH měli a nestěhovali. Stejně máme v kuchyni málo místa. ddd

Re: Rillettes z kachny v PH

PříspěvekNapsal: 20 bře 2016, 14:46
od Mánek
Ha! Kachen mám na mrazáku víc než dost, pomalý hrnec mám, takže mi nic nebrání vyzkoušet. Dík za inspiraci! HP

Re: Rillettes z kachny v PH

PříspěvekNapsal: 21 bře 2016, 14:57
od Mánek
Už je to uděláno, už je to hotovo!

DSCF1003.JPG


Chleba kváskový, domácí, a můžeme mazat, protože kdo maže, ten JEDÉÉÉÉ!

DSCF1004a.JPG
DSCF1004a.JPG (165.99 KiB) Zobrazeno 8814 krát


HP

Re: Rillettes z kachny v PH

PříspěvekNapsal: 21 bře 2016, 20:09
od drobek
Teda ty jsi rychlík. My měli dnes quesadillas s kuřecím, zítra budou carnitas ale se zelím, prostě Mexiko v České úpravě. :lol: