Na Labužníku jsem našel ještě jednu senzační pomazánku na chleba. Jistý michael.martin se tam před rokem zjevil, vložil jediný recept a zase zmizel.
Snad se nic nestane, když to tu zveřejním, ostatně dost jsem změnil postup, protože jsem si to upravil pro PH.
Autor také doporučil použít kachní sádlo, i když také připustil sádlo vepřové. Já jsem se s tím moc nemazal a použil jsem kostku vyškvařeného sádla rakouské značky Brick, které ostatně považuji za velmi dobré.
0,5 kg kachních žaludků
0.5 kg kachních srdíček
0.5 kg sádla vepřového
4 ks bobkový list
6 kul. jalovce
několik větviček tymiánu
mletý pepř
mořská sůl
Očištěné drůbky smíchejte v misce se všemi bylinkami, kořením a solí a nechte přes noc macerovat.
Potom nechte přes síto okapat případně vysráženou tekutinu, a všechno vložte do PH. Přidejte kostku sádla a nastavte na 10 hodin LOW. Po zchladnutí na přijatelnou teplotu odstraňte koření a větvičky, maso vložte do misky, nebo skleniček a zalejte sádlem. Pokud chcete produkt skladovat déle, tak dbejte, ať je všechno maso ponořené. Autor radí nechat týden uležet, ale kdo by to vydržel?