Konfit z kachních žaludků a srdíček v PH

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Konfit z kachních žaludků a srdíček v PH

Příspěvekod parles » 23 dub 2016, 17:28

Na Labužníku jsem našel ještě jednu senzační pomazánku na chleba. Jistý michael.martin se tam před rokem zjevil, vložil jediný recept a zase zmizel.
Snad se nic nestane, když to tu zveřejním, ostatně dost jsem změnil postup, protože jsem si to upravil pro PH.
Autor také doporučil použít kachní sádlo, i když také připustil sádlo vepřové. Já jsem se s tím moc nemazal a použil jsem kostku vyškvařeného sádla rakouské značky Brick, které ostatně považuji za velmi dobré.
0,5 kg kachních žaludků
0.5 kg kachních srdíček
0.5 kg sádla vepřového
4 ks bobkový list
6 kul. jalovce
několik větviček tymiánu
mletý pepř
mořská sůl

Očištěné drůbky smíchejte v misce se všemi bylinkami, kořením a solí a nechte přes noc macerovat.
Potom nechte přes síto okapat případně vysráženou tekutinu, a všechno vložte do PH. Přidejte kostku sádla a nastavte na 10 hodin LOW. Po zchladnutí na přijatelnou teplotu odstraňte koření a větvičky, maso vložte do misky, nebo skleniček a zalejte sádlem. Pokud chcete produkt skladovat déle, tak dbejte, ať je všechno maso ponořené. Autor radí nechat týden uležet, ale kdo by to vydržel?
To nejlepší teprve přijde!
Uživatelský avatar
parles
Grillmeister
 
Příspěvky: 195
Registrován: 05 lis 2010, 08:21
Bydliště: Děčín

Re: Konfit z kachních žaludků a srdíček v PH

Příspěvekod Mánek » 24 dub 2016, 12:45

Když je to pomazánka, nemá se to pomlít?
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Konfit z kachních žaludků a srdíček v PH

Příspěvekod parles » 24 dub 2016, 13:46

Já bych to nemlel, nanejvýš před vařením pokrájet na menší kousky, například srdíčka přepůlit a žaludky nakrájet na stejně velké kousky. Nebo po vychlazení a ztuhnutí projet párkrát nožem. Je totiž příjemné, když na chlebu jsou kousky masa. Je navíc tak měkké, že jde téměř rozmazat.
To nejlepší teprve přijde!
Uživatelský avatar
parles
Grillmeister
 
Příspěvky: 195
Registrován: 05 lis 2010, 08:21
Bydliště: Děčín


Zpět na Drůbeží maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

x