Telecí játra na kyselo

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Telecí játra na kyselo

Příspěvekod drobek » 31 říj 2014, 11:04

1.jpg
1.jpg (66.89 KiB) Zobrazeno 2970 krát

Recept i fotka od Parlese.

Saure Leber – tedy recept německý, podle mne velmi dobré jídlo, které může rozšířit škálu možností.
Určitě by to také šlo z vepřových jater, ale to nemám vyzkoušené.


Ingredience
500 g telecích jater
2 ks cibule - střední vel.
1 PL hladké mouky
60 g tuku
2 PL vinného octa
2 dl vývaru
sůl
pepř drcený ( mletý)

Postup
Do horkého tuku dát smažit na jemná kolečka nakrájenou cibuli, po chvíli přidat 1 PL hladké mouky a orestovat vše dozlatova. Přidat nakrájená játra a za stálého míchání a obracení dále restovat, až játra získají stejnoměrnou barvu a jsou i uvnitř propečená – kousek přepůlit a kouknout. Pak zalít horkým vývarem a dobrým octem, nechat krátce povařit, aby se šťáva spojila a přitom osolit a opepřit.
Zahušťovat není potřeba, zbytečně by se prodlužovala doba vaření a játra by mohla ztvrdnout.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Jiné maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x