Turecký recept. Ten a fotky od wydry.
Na trochu oleje půl skleničky protlaku (mikado) nechat chvíli jakoby opéct.
Do toho nadrobno cibuli 1/2 až celou střední
Na to kapie jedna kterou opeču a sloupnu a pak na malé kousky do toho přidám
1 lžičku harissa a 1 isot (nebo chili papričku nebo chili)
Míchám a popráším lžičkou červené papriky
Probublám a přileji vodu a osolím (v případě masových kuliček je přidám v tuhle chvíli a vařím až do konce se zelím)
Dost vody, aby pokryla na nudličky nakrájenou 1/2 hlávky zelí
A dusím a dusím, event podleju ještě aby nebylo zelí suchší
Když je skoro hotové, přisypu podle oka rýži
Vařím cca 13 min a posléze přikreju aby rýže v zelí došla.
_____________________________________________________
Příloha pečivo nebo maso (houstička se namáčí do šťávy.
U mě vítězí maso mleté , kuřecí nebo směs hovězí-vepřové
Do umletého maso koření podle chuti a sůl. Za mě pepř. isot a garam masala.
Kuličky z kuřecího masa