Jehněčí filet na tagliatelle

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Jehněčí filet na tagliatelle

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 25 pro 2024, 12:27

Ingredience:

200 g tagliatelle
1 cibule
1 stroužek česneku
rostlinný olej
1 jehněčí filet
100 g cherry rajčat
1 lžíce rajčatového protlaku
100 ml smetany
100 ml hovězího vývaru
50 g parmezánu
2-3 lžičky bazalky
Sůl a pepř

jehneci1.jpg
Ta fotka se moc nepovedla. Spatne osvetleni.


Příprava:

Přiveďte vodu k varu. Když se voda vaří, mírně osolíme a těstoviny uvaříme al dente podle návodu na obalu.
Oloupejte cibuli a česnek. Nyní nakrájejte cibuli na proužky a česnek nasekejte nadrobno. Jehněčí filet osušíme a nakrájíme na malé kousky.
Jehněčí krátce opečeme na rostlinném oleji na pánvi ze všech stran a vyjmeme. Nyní do pánve přidejte proužky cibule a nasekaný česnek a krátce orestujte. Přidejte rajčatový protlak a krátce orestujte. Zalijte smetanou a hovězím vývarem a vařte na středním plameni asi 5 minut.
Cherry rajčata rozpůlíme a najemno nastrouháme parmezán a přidáme do pánve spolu s bazalkou a promícháme. Dochuťte solí a pepřem.
Nyní těstoviny slijte a ponechte si část vody na vaření. Přidejte těstoviny do omáčky a promíchejte. V případě potřeby přidejte trochu vody z vaření a promíchejte.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1107
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Jiné maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

x