Jehněčí hřbet či korunka
jehněčí korunka (očištěný hřbet) 1 kg
mořská sůl
černý drcený pepř
větvička rosmarínu
2-3 větvičky thymianu
přepuštěné máslo [url]http://www.grilování-barbecue.com/viewtopic.php?f=39&t=741[/url]
na omáčku:
2 šalotky
3pl cukru
50g másla
750ml červeného suchého vína
3pl balsamikoveho octa
100ml švestkové marmelády smíchané s vodou
2 bobkové listy
2pl brusinek
pepř
sůl
příloha:
500g struků fazole zahradní
150g prorostlého špeku (Bacon)
hladká mouka
2 vejce
strouhanka
přepuštěné máslo [url]http://www.grilování-barbecue.com/viewtopic.php?f=39&t=741[/url]
2 papayas
rajčátka
máslo
2pl cukru
Postup:
Jehněčí korunku prudce opečeme na přepuštěném másle se všech stran, pak osolíme opepříme. Přidáme thymian a rosmarin a dáme péct v troubě při teplotě 120° 35-40 minut.
Na omáčku si nakrájíme šalotku, kterou osmahneme s přidáním cukru na přepuštěném másle. Vlejeme víno a vhodíme k tomu bobkový list. Pod středním plamenem necháme zredukovat tak na polovinu. Okořeníme dle chutí soli, pepřem, brusinkami a cukrem. Vlejeme připravenou marmeládu ze švestek a dále redukujeme až do
zhoustnutí.
Struky fazole zahradní očistíme od stonku vhodíme do vařící vody a dáme na 4 minuty vařit. Následovně prudce schladíme studenou vodou, aby nám zůstaly hezky zelené. Necháme odkapat. Připravíme si balíčky které omotáme špekem a obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Opečeme na másle do zlatová.
Papaya očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na silnější plátky. Krátce osmahneme v másle s cukrem. Ve zbytkovém másle osmahneme i rajčátka.
Hotovou korunku nakrájíme, na fazolích odkrojíme šikmo její konce s papaya a omáčkou s červeného vína upravíme na talíře.