- 1.jpg (66.89 KiB) Zobrazeno 3132 krát
Recept i fotka od Parlese.
Saure Leber – tedy recept německý, podle mne velmi dobré jídlo, které může rozšířit škálu možností.
Určitě by to také šlo z vepřových jater, ale to nemám vyzkoušené.Ingredience 500 g telecích jater
2 ks cibule - střední vel.
1 PL hladké mouky
60 g tuku
2 PL vinného octa
2 dl vývaru
sůl
pepř drcený ( mletý)
PostupDo horkého tuku dát smažit na jemná kolečka nakrájenou cibuli, po chvíli přidat 1 PL hladké mouky a orestovat vše dozlatova. Přidat nakrájená játra a za stálého míchání a obracení dále restovat, až játra získají stejnoměrnou barvu a jsou i uvnitř propečená – kousek přepůlit a kouknout. Pak zalít horkým vývarem a dobrým octem, nechat krátce povařit, aby se šťáva spojila a přitom osolit a opepřit.
Zahušťovat není potřeba, zbytečně by se prodlužovala doba vaření a játra by mohla ztvrdnout.