Stránka 1 z 1

Jehněčí hřbet s cibulkami a novými brambůrkami

PříspěvekNapsal: 01 lis 2014, 18:11
od drobek
1.jpg
1.jpg (53.27 KiB) Zobrazeno 2909 krát

Autor receptu i fotky: Bunter

1000 g jehněčího hřbetu
750 g nových brambůrků
400 g mladých cibulek
30 g škvařeného vepřového sádla
3 polévkové lžíce olivového oleje
několik větviček čerstvého rozmarýnu
několik lístků čerstvé šalvěje
2 až 3 bobkové listy
sůl
mletý pepř

Jehněčí maso nakrájíme na středně velké kousky, cibulky oloupeme a polovinu z nich nakrájíme na tenká kolečka, brambůrky omyjeme a utřeme drsnou utěrkou, neškrábeme!

Pekáček vymažeme sádlem, vlijeme olej, přidáme šalvěj, bobkové listy a rozmarýn a celé i nakrájené cibulky. Přidáme nakrájené maso, osolíme a opepříme. Pečeme v troubě, rozpálené na 230°C. V polovině této doby pečení přidáme brambůrky a občas vše zamícháme vařečkou. Podáváme horké.