Na 6 porcí:
1,5 kg kyselého zelí
2 lžíce másla
4 plátky anglické slaniny na kostičky
2 cibule nadrobno nakrájené
2 bobkové listy
4 hřebíčky
20 jalovčinek
2 stroužky česneku, utřené
0,5 l bílého vina, nejlépe Ryzlinku nebo Tramínu
0,5 l vývaru
1 kg uzenin (klobásky a podobně), propíchaných vidličkou
1 kg brambor (nejlépe červených a neloupaných), nakrájených na kousky
sůl a pepř
Postup:
Zelí dobře propláchněte vodou a dejte stranou.
Rozškvařte na másle slaninu, přidejte cibuli a nechte změknout. Přidejte koření, víno, vývar a zelí. Duste až je zelí měkké.
Přidejte brambory, klobásy a duste až jsou brambory měkké.
Vyndejte klobásky, nakrájejte a vraťte do hrnce a vše promíchejte.