Futožská sarma:
Ingredience:
hlávka zelí
500g mletého masa (půl hovězí, půl vepřové)
1 hrnek uvařené rýže
3 stroužky česneku
(2-3 lžíce oleje)
sůl
pepř ( i celý)
koření na sarmu, mletá červená paprika ( dle chuti)
bobkový list
Postup:
Hlávku zelí částečně rozebereme na jednotlivé listy Mleté maso, smícháme s rýží, osolíme, opepříme, přidáme koření na sarmu, červenou mletou papriku. Hustota masového těsta je asi jako na sekanou.
Na jednotlivé zelné listy dáme porci připravené masové směsi (1 polévkovou lžíci) a zabalíme do závitku. Zbylé zelí nakrájíme nahrubo a podusíme na oleji v hrnci, do kterého pak naklademe hotové závitky ( sarmu), přidáme zrnka celého pepře, bobkový list zalijeme vodou a vaříme na mírném ohni cca 2 hodiny.
Doporučená příloha:
chléb, vařené brambory