Futožská sarma dle Vladimir1

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Futožská sarma dle Vladimir1

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 01 lis 2012, 11:01

Futožská sarma:

Ingredience:
hlávka zelí
500g mletého masa (půl hovězí, půl vepřové)
1 hrnek uvařené rýže
3 stroužky česneku
(2-3 lžíce oleje)
sůl
pepř ( i celý)
koření na sarmu, mletá červená paprika ( dle chuti)
bobkový list

Postup:
Hlávku zelí částečně rozebereme na jednotlivé listy Mleté maso, smícháme s rýží, osolíme, opepříme, přidáme koření na sarmu, červenou mletou papriku. Hustota masového těsta je asi jako na sekanou.

Na jednotlivé zelné listy dáme porci připravené masové směsi (1 polévkovou lžíci) a zabalíme do závitku. Zbylé zelí nakrájíme nahrubo a podusíme na oleji v hrnci, do kterého pak naklademe hotové závitky ( sarmu), přidáme zrnka celého pepře, bobkový list zalijeme vodou a vaříme na mírném ohni cca 2 hodiny.

Doporučená příloha:
chléb, vařené brambory
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1105
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Futožská sarma dle Vladimir1

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 01 lis 2012, 11:06

Koření na sarmu? Kde se da toto koreni koupit? Popripade existuje recept.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1105
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Futožská sarma dle Vladimir1

Příspěvekod Vladimír1 » 01 lis 2012, 11:30

Dá se koupit přímo v krámku Zdravo Art Deco viz. http://maxima-trade.cz/produkt/88, ale samozřejmě lze použít i jiné koření podle chuti, každého z Vás;)
Vladimír1
 

Re: Futožská sarma dle Vladimir1

Příspěvekod Dag » 10 čer 2014, 22:33

Švejku, rýži dáváš syrovou?
Uživatelský avatar
Dag
Grillmeister
 
Příspěvky: 299
Registrován: 06 lis 2010, 00:08
Bydliště: Praha 6

Re: Futožská sarma dle Vladimir1

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 11 čer 2014, 21:35

Ne uvař si ji.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1105
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Další

Zpět na Mleté maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

x