Recept i fotky od wydry
250gr mletého masa (2 - 3 porce jídla)
1 lžička vrchovatá mleté nové koření
1/2 lžičky skořice mletá
1/2 lžičky bílý pepř
Omáčka:
1 cibule pokrájené na podélné plátky
piniové oříšky
3–4 lžíce oleje
1 lžička rýžové mouky
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky nového koření
konzerva loupaných rajčat
sůl
Postup
Maso prohněteme s novým kořením, skořicí, bílým pepřem a solí. Nové koření udává jídlu základní chuť a v kombinaci se skořicí je chuť taková specifická. Utvoříme kuličky, které dáme péct do trouby. Pekla jsem cca 20 min při 200°C. V pánvi na oleji opražíme piniové oříšky do zlatava, přidáme cibuli, osolíme a pomalu opečeme do měkké, lehce zlaté barvy. Přidáme konzervu rajčat, velká pokrájíme, zalijeme vodou v množství jedné plechovky a povaříme chvilku.
Přidáme opečené masové kuličky. Dokořeníme omáčku novým kořením, skořicí, pepřem a solí a necháme povařit tak 20 minut aby cibule změkla a spojila svoji chuť s omáčkou. Tohle množství jsem přidala ještě do omáčky. Do masa víc nového koření.