Suroviny:600 g filetů z tresky,
200 g oloupaných brambor,
1 cibule,
150 ml mléka,
100 ml vody,
2 lžíce olivového oleje,
sůl,
pepř
Omáčka:300 g rajského protlaku,
česnek podle chuti,
1 lžíce másla,
cukr,
1 feferonka,
sůl
Bramborák:600 g brambor,
4 vejce,
sůl,
olej na smažení
Na ozdobu:
jemně nakrájený pórek
Popis přípravy:Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dosklovita. Cibuli podlijeme mlékem smíchaným s vodou, osolíme, opepříme a vložíme tresku nakrájenou na kostičky. Brambory nastrouháme na jemném struhadle a přidáme do pánve s rybou. Promícháme, pánev přiklopíme poklicí, a dusíme za občasného zamíchání do vydušení tekutiny. Směs by měla mít pastovitou konzistenci, pokud jsou v ní ještě kousky, ještě ji rozmixujeme najemno. Dochutíme solí a pepřem.
Omáčka:Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme rajský protlak, prolisovaný česnek podle chuti, jemně usekanou feferonku bez zrníček, promícháme a dochutíme cukrem a solí. Provaříme za stálého šlehání metličkou, dokud se suroviny nespojí.
Bramborák:Oloupané brambory nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme vejce, osolíme a promícháme. Na pánvi rozehřejeme olej a z těsta usmažíme dozlatova 4 placky.
Na talíř nalijeme omáčku, do ní položíme bramborák, na něj navršíme směs z tresky a ozdobíme pórkem.