Jak takhle procházím naším "Metrem" (MAKRO), byl jsem uchvácen rozmanitosti nabídky ryb a plodů moře. Neodolal jsem a nechal jsem něco málo vplout do připraveného košíku.
Dnes jsem začal filetem z chobotnice.
250g filé z chbotnice
Vývar:
1 malá šalotka
2 stroučky česneku
trochu sušeného thymianu a estragonu a 1 paliva paprička (dejte do čajového
vajíčka)
3 dl bílého vína
1 dl vody
Zelenina:
lilek
cuketa
3 cherry rajčata
sůl
pepř
1 dl bílého vína
Filé důkladně očistíme. Stáhneme i tzv. papírovou kůži, vložíme vše do vývaru a 25 min. povaříme. Pak filé vyndáme, necháme schladnout a nakrájíme na kostky.
Zelenina:
Vše nakrajimena kostičky a 5-7 min osmahneme na pánvi spolu s filetem. Přidáme rajčata, nať z petržele, zalijeme vínem a necháme krátce povařit.
Podáno s Linguine (italské nudle)