Stránka 1 z 1

Treska pečená v majonéze

PříspěvekNapsal: 02 lis 2014, 11:08
od drobek
1.jpg
1.jpg (26.87 KiB) Zobrazeno 4841 krát

Autor receptu i fotky: parles
Uveřejněno s autorovým souhlasem

Na konci letošního jara jsem se zúčastnil rybářské výpravy do Norska, jejímž cílem byl lov tresek. Kromě ryb jsem si domů dovezl také pár receptů od majitele chatového kempu, ve kterém jsme bydleli. Toto je jeden z nich.

Ingredience
750 g filé z tresky
1 ks cibule (menší)
4 PL petrželky zelené, sekané
200g majonézy
3 PL strouhanky
sůl
pepř mletý
1 PL másla

Postup
Přiměřený pekáček vytřeme máslem. Tresku osolíme, opepříme a nakrájíme na díly, které rozložíme do pekáčku. Tyto plátky se klidně mohou i částečně překrývat. Vše posypeme petrželkou a na proužky nakrájenou cibulí. Navrch rozprostřeme majonézu. Pečeme asi 20minut v troubě předehřáté na 200st.C. Poté to vše posypeme strouhankou a prudce zapečeme až do požadované barvy – výhodné je přepnout na gril na plný výkon.
Doporučená příloha: brambory

Re: Treska pečená v majonéze

PříspěvekNapsal: 02 lis 2014, 17:59
od Mánek
Ukládám, ale škoda, že není čerstvá treska, to je úplně o něčem jiném... :( HP

Re: Treska pečená v majonéze

PříspěvekNapsal: 03 lis 2014, 09:13
od drobek
Určitě. Mám dva filety v mrazáku, vím, že to není ono, ale už vím co s nima udělám. Zítra to bude. aaa