Treska pečená v majonéze
Napsal: 02 lis 2014, 11:08
Autor receptu i fotky: parles
Uveřejněno s autorovým souhlasem
Na konci letošního jara jsem se zúčastnil rybářské výpravy do Norska, jejímž cílem byl lov tresek. Kromě ryb jsem si domů dovezl také pár receptů od majitele chatového kempu, ve kterém jsme bydleli. Toto je jeden z nich.
Ingredience
750 g filé z tresky
1 ks cibule (menší)
4 PL petrželky zelené, sekané
200g majonézy
3 PL strouhanky
sůl
pepř mletý
1 PL másla
Postup
Přiměřený pekáček vytřeme máslem. Tresku osolíme, opepříme a nakrájíme na díly, které rozložíme do pekáčku. Tyto plátky se klidně mohou i částečně překrývat. Vše posypeme petrželkou a na proužky nakrájenou cibulí. Navrch rozprostřeme majonézu. Pečeme asi 20minut v troubě předehřáté na 200st.C. Poté to vše posypeme strouhankou a prudce zapečeme až do požadované barvy – výhodné je přepnout na gril na plný výkon.
Doporučená příloha: brambory