Brandade z tresky

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Brandade z tresky

Příspěvekod Mánek » 27 črc 2017, 07:23

0.jpg


Suroviny:
600 g filetů z tresky,
200 g oloupaných brambor,
1 cibule,
150 ml mléka,
100 ml vody,
2 lžíce olivového oleje,
sůl,
pepř

Omáčka:
300 g rajského protlaku,
česnek podle chuti,
1 lžíce másla,
cukr,
1 feferonka,
sůl

Bramborák:
600 g brambor,
4 vejce,
sůl,
olej na smažení

Na ozdobu:
jemně nakrájený pórek

Popis přípravy:
Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dosklovita. Cibuli podlijeme mlékem smíchaným s vodou, osolíme, opepříme a vložíme tresku nakrájenou na kostičky. Brambory nastrouháme na jemném struhadle a přidáme do pánve s rybou. Promícháme, pánev přiklopíme poklicí, a dusíme za občasného zamíchání do vydušení tekutiny. Směs by měla mít pastovitou konzistenci, pokud jsou v ní ještě kousky, ještě ji rozmixujeme najemno. Dochutíme solí a pepřem.

Omáčka:
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme rajský protlak, prolisovaný česnek podle chuti, jemně usekanou feferonku bez zrníček, promícháme a dochutíme cukrem a solí. Provaříme za stálého šlehání metličkou, dokud se suroviny nespojí.

Bramborák:
Oloupané brambory nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme vejce, osolíme a promícháme. Na pánvi rozehřejeme olej a z těsta usmažíme dozlatova 4 placky.

Na talíř nalijeme omáčku, do ní položíme bramborák, na něj navršíme směs z tresky a ozdobíme pórkem.

HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Zpět na Ryby a jiné plody moře

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x