Stránka 1 z 1

Zidovsky kaviar - gehackte Leber

PříspěvekNapsal: 27 pro 2010, 18:41
od babi
2 lzice oleje,
1/2 kg kurecich jater,
2 cibule,
2 natvrdo uvarena vejce,
3 lzice smalc/drubezi sadlo,
sul a mlety pepr,
zelenina a salatove listy na podavani,

Na polovine oleje upect ocistena jatra a vyjmout je. pridat zbytek oleje a osmazit na nem na drobno nakrajenou cibuli. Potom jatra a cibuli spolecne umeleme a v misce dobre utreme se smaltzem. Potom ochutime a vlozime do chladnicky nejmene na 2 hodiny.

Kaviar podavame s reznym chlebem, krupavym pecivem a cerstvou nebo sterilovanou zeleninou na liste salatu.
aa Zidovsky kaviar.jpg
aa Zidovsky kaviar.jpg (32.61 KiB) Zobrazeno 7531 krát

Re: Zidovsky kaviar - gehackte Leber

PříspěvekNapsal: 27 pro 2010, 19:45
od mamula
Babi zdravím, teď jsem si opsala Tvůj recept na židovský kaviár. Už při psaní jsem na něj dostala velkou chuť. Prosila bych Tě o upřesnění - to drůbeží sádlo je myšleno třeba vypečené kachní sádlo, nebo se jedná o nějaké speciální? ;) Za odpověď děkuje mamula.

Re: Zidovsky kaviar - gehackte Leber

PříspěvekNapsal: 28 pro 2010, 18:33
od babi
mamulo, take zdravim:) Drubezi sadlo je z kurat (smalz), ancto v koser kuchyni se nepouziva veprove sadlo. Nepotrebujes-li dodrzet predpisy, tak muzes pouzit i veprove sadlo, nebo jak se zminujes o kachnim sadle, jenze to je tekutejsi...

Re: Zidovsky kaviar - gehackte Leber

PříspěvekNapsal: 29 pro 2010, 17:54
od mamula
Díky babi za vysvětlení, já to vyzkouším s tím kachním sádlem. Ono ho tam není až tak moc a v lednici určitě tekuté nebude. Namazaný kaviár na chlebu se ani nebude stačit roztéct. Už jen koupit ty jatýrka! Po konzumaci se ozvu. Krásný večer babi.