Pikantní koktejlová omáčka
Napsal: 28 pro 2010, 16:22
Ingrediencepro 6 porcí. Asi na 1 1/4 hrnku omáčky:
1/2 hrnku chili omáčky
1/2 hrnku kečupu
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce jemně nastrouhaného křenu
1 lžička nastrouhané sladké cibule (nemusí bý)
šplíchnutí Worcestershire omáčky
několik šplíchnutí Tabasco omáčky, nebo podle chuti
sůl podle chuti
Postup
Rozmixovat ingredience a podávat omáčku s krevetkami, ústřicemi a jinými plody moře.
TIP: Pěkné pohoštění připravíme takto. Do šampusek dáme koktejlovou omáčku. Uvaříme syrové krevetky asi po 3min., oloupeme je z krunýřků, ale necháme jim ocasy. Při vaření se zbarvily do růžova a jsou zatočené, čehož využijeme na jejich zavěšení na hranu sklenic. Ozdobíme ještě půlměsíčky citronu a podáváme.
Doporučená příloha: Plody moře.