A tohle je zase moje oblíbená snídanička na vidličku....
Omlouvám se za ten německý název, ale český žádný neznám, jedině to přeložit jako Fešák Max, ale to je taky blbé a nic neříkající.
Je řada možností přípravy, ale já jsem se postupně dopracoval k této a už na ní nic neměním.
Ingredience: 2 tenké krajíce chleba
2 vejce
2 plátky šunky
2 PL panenského olivového oleje
sůl
paprika lahůdková mletá
V topinkovači mírně opeču plátky chleba, položím je na talíř těsně k sobě a zakryji šunkou.
Na pánvi na oleji při velmi nízké teplotě pomalu a opatrně udělám volská oka , neboli sázená vejce. Hned osolím a posypu paprikou a smažím tak, aby žloutky zůstaly tekuté. Pak obsah pánve zručně přešoupnu na tu šunku a to i s tím olejem, který zmizí v těch suchých topinkách. Olej je voňavý a nepřepálený a ještě k tomu zdravý na srdce! A je báječné takhle začít nový den!