½ l jalovcových zrn
1,2 kg cukru
250 ml chmele
10 l vody
20 g kvasnic
50 g rozinek
Jalovec rozemeleme, osvědčuje se tříštivý mlýnek na kávu z robota ETA, svaříme s vodou. Na 12 hodin necháme odležet a poté přecedíme přes plínku, nebo utěrku. Chmel povaříme cca 20 minut v ½ l vody, přecedíme do jalovcového vývaru. Přidáme cukr, kvasnice a důkladně promícháme. Necháme v pokojové teplotě stát na 24 hodin. Potom lahvujeme, do každé lahve vhodíme několik rozinek, uzavřeme lahve a uložíme do chladna a temna.
Před požitím s lahví manipulujeme jen velmi, ale velmi opatrně. Otevíráme tak delikátně jak jen možno a snažíme se o to abychom obsah zachovali v lahvi nikoliv na stěnách či stropě obývacícho pokoje.