Špičaté zelí (Spitzkohl)
Napsal: 12 úno 2013, 12:50
Špičaté zelí jako příloha
Hlávka špičatého zelí
1 větší cibule
100ml vývaru
špek
sůl
pepř
Špek a cibuli nakrájíme na kostičky, špičaté zelí na jemno.. Dáme pak prvé špek necháme zesklovat do světle hnědé barvy, přidáme cibuli ,dosmažíme. Zalejem vývarem, vhodíme do kastrolu zelí, osolíme, opepříme dle chutí. Doba vaření by neměla být delší jak 8-10 min. Špičaté zelí je delikátnější a jemnější chutí než zelí normální. Používá se jako příloha k pečenému vepřovému z bramborem či knedlíkem. Užití je možné i za čerstva jako salát.
Hlávka špičatého zelí
1 větší cibule
100ml vývaru
špek
sůl
pepř
Špek a cibuli nakrájíme na kostičky, špičaté zelí na jemno.. Dáme pak prvé špek necháme zesklovat do světle hnědé barvy, přidáme cibuli ,dosmažíme. Zalejem vývarem, vhodíme do kastrolu zelí, osolíme, opepříme dle chutí. Doba vaření by neměla být delší jak 8-10 min. Špičaté zelí je delikátnější a jemnější chutí než zelí normální. Používá se jako příloha k pečenému vepřovému z bramborem či knedlíkem. Užití je možné i za čerstva jako salát.