- 1.jpg (44.68 KiB) Zobrazeno 3831 krát
Recept i fotka od Parlese.
Německá kuchyně.Strammer Max je jednoduché německé jídlo, ve kterém je vždy dole chléb a nahoře sázené vejce. V prostřední vrstvě je řada možností (šunka, salám, pečené maso, slanina a to nakrájené na plátky, kostičky atd).Ingredience 1 krajíc chleba
50 g šunky
1 vejce
sůl
špetka pálivé papriky
trocha olivového oleje
PostupPostupným vývojem jsem došel k této variantě: na talíř položím topinku opečenou nasucho v opékači, na ni dám plátek šunky a navrch sesunu z pánvičky velmi opatrně usmažené volské oko (žloutek musí být tekutý) a to i s veškerým olivovým olejem. Osolím a okořením paprikou. Oleje není mnoho a zmizí v té suché topince, hlavně nesmí být přehřátý, nebo dokonce spálený. Výhodné je použít pánvičku s titanovým povrchem, na které je možno volské oko udělat při nízké teplotě, aniž by se vejce přichytilo.