Paprikás Burgonya - Bramborový maďarský paprikáš

Co se nedá pod naše fóra umístit.

Paprikás Burgonya - Bramborový maďarský paprikáš

Příspěvekod drobek » 13 lis 2010, 23:34

1 nasekaná cibule
2 stroužky utřeného česneku
1 kg brambor
3 lžíce sádla
1 cibule nadrobno
1 stroužek česneku, utřený
1 lžíce sladké papriky
0,5 l hovězího nebo slepičího vývaru
troška kmínu
1 středně velké rajče, oloupané a nasekané
1 velká zelená paprika, nasekaná
0,5 kg dobré klobásy, ne-li přímo čabajky, na plátky
1 lžíci zakysané šlehačky na každý talíř
sůl, pepř

Brambory povařte ve slupce asi 10 minut, oloupejte a nakrájejte na 5 mm plátky.
V 2 litrovém hrnci rozpusťte sádlo, až se z něj lehýnce kouří přidejte cibuli, osmažte lehce dozlatova, přidejte česnek, promíchejte.
Sundejte s ohně a vmíchejte papriku. Vraťte na oheň, nalijte vývar, přiveďte do varu.
Přidejte kmín, klobásu, brambory, rajče, papriku, sůl a trošinku pepře.
Přiveďte do varu a vařte až jsou brambory měkké.
Talíře ozdobte zakysanou šlehačkou a podávejte.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Vše ostatní

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků

cron

x