Ingredience:
40 dkg dětských piškotů,
25 dkg másla,
5 dkg lískových jader,
15 dkg kokosové moučky,
20 dkg rozinek,
5 dcl rumu (aby na nás něco zbylo!),
práškové kakao.
Příprava:
Rum nalejeme na rozinky a necháme alespoň tři hodiny macerovat. Potom nameleme piškoty a oříšky, přidáme máslo, rozinky, kokosovou moučku a zpracujeme do tuhé hmoty. Vyvalujeme z ní kuličky v průměru 2 cm, které vkládáme do mísy s kakaem, a pokud neovládáme zlatokopecký pohyb používaný při rýžování zlata nahradíme jej pohybem „koulelo se jablíčko“ podle známé moravské písně. Obalené kuličky uchováme opět mimo dosah větřícího manžela (manželky).
Bezpečnostní předpisy:
1) Uchovávat v bezpečné vzdálenosti od mládeže do 18 let a řidičů tři hodiny před jízdou.
2) Slabším povahám doporučuji ochutnávat během přípravy maximálně každou patnáctou kuličku, jinak hrozí nebezpečí silného zkoulování.
3) Uchovávejte v pečlivě uzamčených prostorách, nejlépe v trezoru, jinak na vánoční tabuli nebude co dát.