
Potřebujeme:
10 dkg másla,
10 dkg mletého cukru,
10 dkg mletého máku,
4 celá vejce,
4 dkg nadrobno posekané zavařené dýně,
1 vanilkový cukr, strouhaná citronová kůra,
1/2 prášku do pečiva, špetka soli do bílků
Umícháme máslo s cukry a postupně přidáváme žloutky a třeme do pěny.
Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Do mletého máku přimísíme prášek do pečiva , kousky dýně a citronovou kůru.
Do žloutkové hmoty střídavě zlehoučka převracením vmícháme sníh a mák.
Pečeme v tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formě na srnčí hřbet, v horkovzdušné troubě asi 150°C/25 minut.
Kdysi jsem počítala kalorie, ale neřeknu, stojí za to ochutnat a nepočítat
