Vanilkové rohlíčky podle Rettigové
Napsal: 12 pro 2011, 06:17
Teda lidi, Vánoce jsou skoro tady a klasika, vanilkáče, tady ještě nejsou! Tož jsem sáhnul doopravdy po klasice (a že tedy Rettigová klasika je!!!) a honem tu děsnou chybu napravuji...
Ingredience:
240 g mouky,
200 g másla,
70 g mletého cukru,
100 g strouhaných mandlí se slupkami
vanilkový cukr a mletý cukr na obalení
Přepočet na celé máslo:
300 g mouky,
250 g másla,
87 g mletého cukru,
125 g strouhaných mandlí se slupkami
Popis přípravy:
Na vál dáme 240 g mouky, rozdrobíme v ní 200 g másla, přidáme 70 g cukru, 100 g strouhaných mandlí se slupkami a spojíme vše v těsto, z kterého děláme na vále malé rohlíčky. Kladou se na suchý plech a pekou pomalu do žluta v pootevřené troubě. Upečené, teplé, obalíme vanilinovým cukrem, smíchaným s práškovým cukrem. Čím starší, tím jsou lepší.
Ingredience:
240 g mouky,
200 g másla,
70 g mletého cukru,
100 g strouhaných mandlí se slupkami
vanilkový cukr a mletý cukr na obalení
Přepočet na celé máslo:
300 g mouky,
250 g másla,
87 g mletého cukru,
125 g strouhaných mandlí se slupkami
Popis přípravy:
Na vál dáme 240 g mouky, rozdrobíme v ní 200 g másla, přidáme 70 g cukru, 100 g strouhaných mandlí se slupkami a spojíme vše v těsto, z kterého děláme na vále malé rohlíčky. Kladou se na suchý plech a pekou pomalu do žluta v pootevřené troubě. Upečené, teplé, obalíme vanilinovým cukrem, smíchaným s práškovým cukrem. Čím starší, tím jsou lepší.