Dag, ano. Šlehačku jsem vmíchal do teplého krému, stejně jako Michal Nikodém, ale myslím, že by nevadilo ani kdyby se nechal vystydnout. Díval jsem se po receptech na netu, a třeba Emanuel Ridi to dělá úplně bez té vodní lázně (asi to bude jako s gulášem, co člověk, to jiný guláš! ):
Semifreddo od Itala v kuchyni:
0,5 l smetany na šlehání
3 vejce
150g cukru krupice
malý panák brandy
1 krabička lentilek
hrst vlašských ořechů
hrst čokoládových corn flakes (lze nahradit čímkoliv – čokoláda, mandle, pusinky…)
hrst kandovaného ovoce
V miskách vyšleháme zvlášť žloutky s cukrem, sníh z bílků a šlehačku ze smetany. Oříšky, lentilky a ostatní sladkosti nasekáme na kousky.
Do žloutků s cukrem přidáme brandy a vmícháme šlehačku, nakonec pomalu přimícháme sníh z bílků.
Formu (například na srnčí hřbet) vyložíme potravinářskou folií, nalijeme směs a dáme do mrazáku alespoň na 6h. Krájíme na plátky, můžeme polévat rozpuštěnou čokoládou.