Máte rádi palačinky, ale děláte je stále na jeden způsob? Potom vyzkoušejte tento původní ruský recept, který jsem si přeložil z ruské kuchařky, protože mne zaujala kombinace máku a tvarohu v jejich náplni. Můžu jen doporučit, i když je příprava poněkud složitější, než u našich klasických palačinek. Chutnají prostě úžasně!
Ingredience:
150 g mouky,
230 ml mléka,
1 vejce,
2 bílky,
sůl,
olej na smažení
Náplň:
200 g tvarohu,
115 ml mléka,
100 g máku,
100 g rozinek,
2 žloutky,
cukr
Popis přípravy:
Mák a rozinky nasypeme do horkého mléka a vaříme, dokud směs nezhoustne. Přidáme cukr, provaříme a necháme vychladnout. Směs smícháme s tvarohem a 2 žloutky.
Mouku prosijeme do misky, přidáme mléko a sůl. Vmícháme 1 celé vejce a 2 bílky a vypracujeme metličkou na těsto.
Smažíme tenké palačinky, které usmažíme jen po jedné straně.
Palačinky položíme na talíř smaženou stranou dolů, rozetřeme náplň
a srolujeme.
Smotané palačinky položíme na plech, potřeme máslem a zapečeme v troubě při 180°C po dobu 15 minut.
Hotové blinčiky podáváme s mlékem.