Suroviny:
Těsto:
125 g hladké mouky,
50 g másla nebo margarínu,
50 g moučkového cukru,
1 vejce,
1/3 balíčku kypřícího prášku do pečiva
Jablečná náplň:
1 kg oloupaných a nastrouhaných jablek,
2 balíčky skořicového cukru,
150 ml studené vody,
2 balíčky vanilkového pudinku
Šlehačková náplň:
5 g želatiny (1 kávová lžička),
2 polévkové lžíce studené vody,
250 ml šlehačky
Na zdobení:
strouhaná čokoláda
Příprava:
Z mouky, másla nebo margarínu, moučkového cukru, vejce, kypřícího prášku do pečiva a špetky soli vypracujeme těsto. Těstem vyložíme dno předem vymazané dortové formy a dáme péci.
Přípravíme si jablečnou náplň:
Jablka oloupeme, vybereme jádřince a najemno nastrouháme. Přidáme skořicové cukry a podusíme.
Do podušených jablek přidáme pudink smíchaný s vodou a uvaříme do zhoustnutí. Ještě horkou náplň nalijeme na upečený korpus.
Připravíme si šlehačkovou náplň:
Želatinu necháme ve studené vodě nabobtnat a potom ji ve vodní lázni rozpustíme a necháme vychladnout. Šlehačku vyšleháme dotuha a opatrně zašleháme rozpuštěnou želatinu (ne horkou).
Na vychladlou jablkovou náplň navrstvíme šlehačkovou náplň a nazdobíme strouhanou čokoládou.
Pak necháme dort dobře ztuhnout (nejlépe v ledničce)
Želatinu zahříváme asi na 60°C. Nesmí se vařit!
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/13291/13291-IMG_0187_528572.jpg)