Medové semifreddo

patří nepostradatelně k dobrým mezinárodním kuchyním

Medové semifreddo

Příspěvekod Mánek » 17 srp 2011, 07:13

Na TV Paprika jsem viděl přípravu této italské zmrzliny a protože jsem zvídavá povaha, skáknul jsem si do obchodu, nakoupil potřebné suroviny, které mi doma chyběly, a pustil se do toho. Kupodivu je to docela jednoduché a kdyby nebylo toho, že se to musí nějakou dobu poflakovat v mrazáku, bylo by to i rychlé. V receptu na Paprice byla menší obměna, kterou jsem použil i já. Formu na biskupský chlebíček (může být i na srnčí hřbet) jsem vyložil plátem piškotu, zmrzlinovou směs nalil dovnitř a uzavřel opět plátkem piškotu. Super věc, líp se to vyklápí! Navíc jsem do zmrzlinky vmíchal zbytek borůvek a tak si i uvolnil místo v mrazáku na vychlazení semifredda.
HP

Suroviny:
1 celé vejce,
4 žloutky,
100 g medu,
300 ml smetany ke šlehání,
25 g mandlových plátků

Popis přípravy:
Do kovové nebo skleněné misky dáme celé vejce, žloutky a med. Misku dáme na kastrol s mírně vařící vodou a metlou nebo elektrickým šlehačem šleháme tak dlouho, dokud nám krém nad vodní lázní nezhoustne a nezesvětlá. Kastrol odstavíme z plotny a měs necháme v nádobě nad teplou vodou. Ušleháme si tuhou šlehačku, kterou pak po částech vmícháme do krému. Nesmíme míchat příliš prudce, krém by se mohl srazit. Když se nám podaří obě hmoty úspěšně spojit, sundáme misku z vodní lázně, vmícháme mandlové plátky a necháme vychladnout.

Formu na srnčí hřbet nebo biskupský chlebíček vyložíme potravinovou fólií tak, aby po straně formy zůstal dost velký zbytek fólie, abychom krém touto fólií mohli ještě překrýt. Nádobu vložíme do mrazáku a necháme mrazit minimálně dvě, tři hodiny, nebo nejlépe přes noc. Před podáváním vyjmeme formu na několik minut z mrazáku, nakrájíme na plátky a zdobíme oříšky, medem nebo trochou drceného griliáše.

Obrázek
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Medové semifreddo

Příspěvekod bocianka » 17 srp 2011, 16:31

Tohle vypadá nebezpečně jedlé. GG
bocianka
Grillman
 
Příspěvky: 132
Registrován: 05 lis 2010, 19:16
Bydliště: Kolín

Re: Medové semifreddo

Příspěvekod Mánek » 17 srp 2011, 18:45

Jedlé je to velmi. Jen i při použití piškotových plátů k vyložení formy nevynechat fólii!Já ji nedal a zjistil jsem, že forma na biskupský chlebíček není právě vodotěsná. Část krému, ještě než stačil zmrznout, mi vytekla do mrazáku...

CC

No ale zato mám zase jednou rozmražený mrazák, k čemuž jsem se přemlouval už nějakou dobu!

banan; :AD
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Medové semifreddo

Příspěvekod iva » 18 srp 2011, 05:30

všechno zlé je pro něco dobré...
Vypadá to dobře a nám teď zrají ostružiny. ;)
Uživatelský avatar
iva
Grillman
 
Příspěvky: 137
Registrován: 05 lis 2010, 10:06
Bydliště: Oleška - Středočeský kraj

Re: Medové semifreddo

Příspěvekod Dag » 19 srp 2011, 20:18

Mánku, ušlehanou šlehačku vmícháš do TEPLÉHO krému? A nebo jsem to nepochopila.
Napiš , protože to je recept, který musím vyzkoušet. Při představě, že bych mohla stvořit opravdovou smetanovou zmrzlinu a ne ti zmrzlou vodu, co si kupuji v kornoutku, se nedočkavostí třepetám
Uživatelský avatar
Dag
Grillmeister
 
Příspěvky: 299
Registrován: 06 lis 2010, 00:08
Bydliště: Praha 6

Další

Zpět na Moučníky a jiné sladkosti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků

cron

x