Jablkový štrúdl
volně dle Rimanky z Labužník.cz
500 g hladké mouky
1 žloutek
200g šlehačky
1 máslo
4-5 jablek
skořice
3 menší hrstky krystalového cukru pro štrúdl
Mouku, žloutek, máslo a šlehačku vypracovat v těsto a nechat odpočinout( moje odpočívalo 3 hodiny ). Mezitím oloupat a nastrouhat jablka. Vyválet z těsta plát, pokrýt jablky, cukrem a skořicí, zavinout a péct v troubě asi 50 min. při teplotě 200°. Dávka stačí na 3 štrúdly.
Fantastické těsto zvládne prostě každý. Jednoduché v přípravě a výsledek je bezvadný. Rada na konec jestli máte kuchyňský robot použijte ho bez váhání, prostě vsypte a vlijte bez přemýšlení vše do nádoby a zrobotujte.
OBRAZEK JAK HO NAKROJIM.