![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12920/12920-IMG_8422ab_494218.jpg)
Ingredience:
žampiony,
brambory,
1 cibule,
olej,
máslo,
masový vývar,
sůl,
pepř
Popis přípravy:
Připravíme si vývar, stačí i z kostky, na podlévání. Žampiony zbavíme nožiček a hlavičky oloupeme. Očištěné žampionové kloboučky nakrájíme na čtvrtky a oloupané brambory nakrájíme na menší kostky. Žampionů by mělo být objemově 2x tolik, než brambor. Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle s olejem.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12920/12920-IMG_8416a_494203.jpg)
Přidáme nakrájené houby, mírně podlijeme vývarem a podusíme, dokud žampiony nezmenší svůj objem.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12920/12920-IMG_8417a_494205.jpg)
Poté přidáme brambory a přidáváme po troškách vývar tak, aby brambory a houby nebyly ve vývaru utopené.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12920/12920-IMG_8419a_494209.jpg)
Osolíme a opepříme, přikryjeme poklicí, a necháme vše mírně dusit na malém plameni přibližně 1 hodinu, dokud se všechen vývar nevypaří a brambory se nezačínají "rozplývat".
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12920/12920-IMG_8420a_494211.jpg)