Francouzské brambory

Co se nedá pod naše fóra umístit.

Francouzské brambory

Příspěvekod Dag » 26 lis 2010, 14:45

Nastavá advent, doba spíš ducha, než břicha a tak něco lehčího.

1 kg brambor
200g šunky / může být i šunkový salám/
1 střední cibule
1 hlavička česneku
4 rajská jablíčka
2 vajíčka
2 Lučiny /jiný bílý krémový sýr to nenahradí/
2 lžíce smetany
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
bazalka

Oloupané syrové brambory nakrájím na velmi tenké plátky.
Zapékací misku vymažu olejem
Na dno položím polovinu nakrájených brambor, osolím a mírně opepřím.
Na brambory rozložím pokrájenou šunku, plátky cibule, rajských jablíček a česneku
Osolím a okořením bazalkou
Přidám zbytek brambor, které rovněž podle chuti osolím a mírně opepřím
Mísu dám do horké trouby
Asi po 15 ti minutách stáhnu trochu teplotu a peču, dokavad brambory nezměknou trvá to asi asi 45 minut
Pak zapekací mísu vyndám a brambory zaliji směsí smetany, Lučiny a rozšlehaných vajec.
Dám znovu do trouby a zapékam dokavad se nevytvoří voňavá kůrčička./ Asi 25 minut./
Uživatelský avatar
Dag
Grillmeister
 
Příspěvky: 299
Registrován: 06 lis 2010, 00:08
Bydliště: Praha 6

Re: Francouzské brambory

Příspěvekod drobek » 26 lis 2010, 17:59

Tyhle brambory milujem, jen jsi mně zničila tím, že jiný krémový sýr než Lučina nelze. Kde vzít v Americku Lučinu? Takže budem jíst postaru, bez ní.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Francouzské brambory

Příspěvekod iva » 26 lis 2010, 18:46

Drobku, já myslím, že slaná Philadelphia je jako naše Lučina. Nebo jestli u vás dostaneš německý sýr Buko. Má být prostě tak trochu tvarohový, že Dag?
Uživatelský avatar
iva
Grillman
 
Příspěvky: 137
Registrován: 05 lis 2010, 10:06
Bydliště: Oleška - Středočeský kraj

Re: Francouzské brambory

Příspěvekod drobek » 26 lis 2010, 18:48

Tady je Philadelpia jen jedna, nebo s ananasem, lososem, jahodama... Slaná žádná, a Buko už vůbec ne. Asi vezmu normální Philadelphii a přisolím to všechno.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Francouzské brambory

Příspěvekod Dag » 26 lis 2010, 21:13

Je mně líto, že nemáte Lučinu, ale po přečtení obsahu......cituji: Lučina je vyráběna z pečlivě vybraných přírodních surovin, čerstvého tvarohu, smetany a trošku soli........by se to dalo nějak nahradit. Ale, je tam ještě něco, co nepíšou a já nepoznávám. Když si vypomáhám tvarohem kořenim ho Podravkou..
Uživatelský avatar
Dag
Grillmeister
 
Příspěvky: 299
Registrován: 06 lis 2010, 00:08
Bydliště: Praha 6

Další

Zpět na Vše ostatní

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 17 návštevníků

cron

x