Špíz z mečouna marinovaného v jogurtu
podle receptu od Babi z Labuznik.com
Suroviny:
500g mečouna, nebo jiné pevné ryby, nakrájené na kostky
sůl a pepř podle chuti
225 ml neochuceného bez tučného jogurtu, uschovat 4 lžíce stranou
2 lžíce na hrubo nasekané petrželky
8 červených třešňových rajčátek
1 žlutá paprika na 4 cm čtverečky nakrájená
4 zelené šalotky, na asi 4 cm kousky nakrájené
Posolit a opepřit rybu. Smíchat jogurt s 1 lžící petrželky a přidat rybu. dobře promíchat. Marinovat rybu po 15min. při pokojové teplotě, nebo po 1 hod. ve chladničce.
Navléct kousky ryby, rajčátek, paprik a šalotky (napříč) střídavě na jehle, začínajíc šalotkou a končíc šalotkou.
Ogrilovat v troubě, nebo na zahradním grilu po 3-4 min. na každé straně. Podávat s trochou jogurtové omáčky. Smíchat 4 lžíce jogurtu s 1 lžící petrželky ochutit pepřem, soli a dobře zamíchat.
P.S.: Místo rajčat, můžeme použít hlaviček žampionů.
Doporučená příloha: Pilav z izraelského Kuskusu.
Původní kuchyní tohoto receptu je Kanada