2 velke slanecky (matjesy),
2 ve slupce uvarene brambory,
2 jablka,
1 -2 sterilovane okurky (podle velikosti),
1 lzice drobne nakrajene cibule,
120 ml majonezy (nejlepe domaci),
120 ml zakysle smetany,
1 lzicka cukru, nebo podle chuti,
4 lzice octa (jablecneho),
mlety pepr,
1 lzice posekane petrzelky, nebo kopru,
listovy salat, nalozene okurky, cerne olivy na podavani,
Slanecky vymacime a dobre omyjeme od soli. Stahneme je z kuze a nakrajime na 1 1/2 cm kousky. Oloupane brambory, jablka, cibuli a okurky nakrajime na male kosticky a vse smichame s majonezou a smetanou. Podle chuti opeprime a nakonec zlehka vmichame nakrajenou petrzelku nebo kopr.
Podavame na salatovych listech ozdobene okurkami a olivami a krupavym pecivem, nebo reznym chlebem.