Se souhlasem autora Benta převzato ze serveru Labuznik.com.
Úvod
Nasa verzia Argentinskej zelenej omacky a marinady na grilovane masa, ktora je po celom svete pod rozlicnymi menami a rozlicnymi upravami.Je velmi vela variacii tejto omacky ,aj tu na Labe je niekolko vybornych receptov.,
Ingredience
1/2 hrnceka petržlenová vňať
1/2 hrnceka koriander vňať
1 jarna cibulka na drobno nakrajana
4 struciky cesnak
1 lyzica oregano (pamajorán)
Dressing:
1/3 hrnceka olivový olej kvalitný
2 lyzice citrónová šťava
2 lyzice vinny ocot cerveny
1/2 lyzicky paprika mletá udena (pimenton)
cierne korenie mleté cerstve podla chute
sol podla chute
1 lyzicka chill susene lupienky
voda podľa potreby
Postup
1– Umyjeme a ocistime vsetky suroviny, tradicne sa pokrajaju na velmi drobno.
2-My sme pouzili mixer kde sme vsetko dali mixovat na interval, aby nam ostala struktura a aby sme nemali len kasu. Omacku je dobre pripravit den popredu a odlozit do ladnicky aby presla chutami. Da sa pouzit bud ako marinada na maso ale len tak ako vyborna letna priloha ku grilovanym masam.
3– V nasom pripade to bola priloha k najdrahsiemu steaku Wagyu Kobe.
Doporučená příloha: maso