Ingredience:
4 kotlety bez kosti, maso aspoň 2 cm silné. To je tak minimální na steak, aby se úplně nepropeklo a zůstalo uvnitř růžové.
Debrecínka, šunka, uzený bůček nakrájený na normální plátky. Kolik? Toť otázka, odpověď je vlastně v postupu.
Postup:
Maso hezky zmáčkneme do kulata, obalíme po obvodu debrecínkou nebo tak a ovážeme řeznickým provázkem.
Osolíme, opepříme a potřeme olejem, ale až těsně před grilováním, jinak sůl táhne vodu z masa.
Maso pak šoupneme na gril, a při střední teplotě pod poklicí grilujeme asi 2 minuty. Pak o 90°pootočíme, aby se vypálil pěkný vzorek, asi další minutu.
Potom otočíme a pokud máte teploměr který se dá do masa z boku zapíchnout grilujeme na 70° vnitřní teploty. Pokud poloměr chybí, jako chyběl v |Česku mně, nezbývá než hádat.
Po sundání z grilu nechte pár minut odležet, aby se šťáva vsákla zpět do masa a při nakrojení nevytekla.
Podával jsem to se šťouchánkami a lidi se olizovali až za ušima.http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=37&t=1277&p=2677#p2677