Stane, dus maso pomalu pod pokličkou, málo podlívej a zelí dej, až bude maso dost měkké.Doufám, že nevadí, že radím. A hlavně se ozvi, jak se ti povedlo.
Někdo radí uvařit zelí zvlášt a pak smíchat, ale já si myslím, že je lepší zelí přidat k masu a nechat ho tak chuťově prolnout. Důležité ale je, zelí před přidáním k masu ochutnat a případně zbavit nadměrné kyselosti propláchnutím.
To souhlasím. Taky bych to smíchal hned, ať to pracuje společně. Se zelím je potíž. Kupuji už hotové a každá značka je jinak kyselá, jinak dochucená a vůbec jiná. To "naše," totiž Tuřanské, je kyselé jak mi brňáci říkáme "jaksviňa! Chystám se příští rok naložit vlastní malý soudek.
Na Labužníkovi je recept na jednoduše nakládané zeli, pod názvem .........Lenivá hospodyně.......... Nakladá se do jednotlivých sklenic a celá manipulace je nejenom velmi jednoduchá, ale dá se udělat i v normálním bytě. Chystám se na něj už druhý rok, ale letos ho zkusím.Mohu si ho totiž, jak jsem se tam dočetla okořenit a ochutit podle vlastního gusta, přidáním cibule, jablíčka, nebo různých bylinek.