Etiopská směs
Suroviny:
10 malých sušených chilli papriček
2 1/2 lžičky sladké papriky
2 lžičky celého římského kmínu
4 celé hřebíčky
1 lžička fenyklového semínka
1 lžička soli
3/4 lžičky semínek černého kardamomu
1/2 lžičky zrnek černého pepře
1/2 lžičky celých semen koriandru
1/2 lžičky sušeného mletého zázvoru
1/4 lžičky mletého nového koření
1/8 lžičky skořice
1/8 lžičky mletého hřebíčku
Na malé pánvičce, na malém plameni osmahněte na sucho koření, podle bodů 2 - 9, asi tak 2 minuty. Nechte vychladnout, odstraňte stopky od chilli papriček a vše umelte na prášek. Sám na to používám kávomlýnek s vrtulkou na dně, který mám právě jen na koření. Kafe v tom už nemelte. Smíchejte s ostatním kořením v prášku.
Před použitím potřete maso olejem a pak vmasírujte směs do masa. Nechte odležet a vsáknout v lednici