Sladká a uzená omáčka
podle Steven Reichlen
6 lžic hnědého cukru
2 lžičky pepře
1 hrnek jablečného octa
2 stroužky česneku, utřeného
1 hrnek melasy
1 lžička mletého nového koření
1 hrnek medu
1/2 lžičky mletého hřebíčku
1 hrnek worcesteru
4 hrnky kečupu
2 lžíce rumu
2 lžíce hořčice
1 lžíce tekutého kouře (liquid smoke)
1 lžíce červeného pepře
sůl
Smíchej vše krom kečupu v hrnci a vař a mixuj až se vše spojí. Přidej kečup a vař až se to znovu spojí, osol podle chuti. Je možno udělat i v kulatých grilech s víkem.
Tip:
Do alobalu dáme kousky suchého dřeva (na 4 hodiny vložit do vody) nejlépe z ovocných stromu. Napícháme dírky a položíme na dřevěné uhli. Jedna se o nejjednodušší způsob uzeni masa, ryb apod. Napíši k tomu později článek i s foto.