Kuře na rožni a ten úplně nejjednodušší a nejobyčejnější recept
1 celé kuře, bez drůbků
4 plátky tučné anglické slaniny (bacon), nebo i víc, záleží jak veliké kuře máte
máslo
sůl a pepř
Kuře omyjte, napíchněte na rožeň, osušte papírovými utěrkami. Potřete máslem, osolte a opepřete. Plátky slaniny hoďte na 1 minutu do vroucí vody, potom je připevněte kolem kuřete kuchyňským provázkem.Pod kuře dejte kovovou misku zpola naplněnou vodou. Grilujte, až střed prsíček dosáhne teplotu 74°C (165 °F). Nemáte-li kuchyňský teploměr, píchněte do prsíček číkoli špičatým, vytékající šťáva se nesmí zbarvit růžově. 15 minut před dokončením sundejte s kuřete slaninu, kuře dále potírejte tukem ze slaniny vypečeným.
Nejlepší je to s vařenými bramborami, ty ozdobte opečenými plátky slaniny a pokapejte zbylým tukem.