Hovězí s ananasovým chutney
1 1/2 - 2 kg zadního hovězího
Na ananasové chutney (čatní):
22 dkg (8 oz) drceného ananasového kompotu
1/4 hrnku A-1 sauce, nebo jiné (viz sekce sauce).
1 1/2 lžičky usekaného čerstvého zázvoru
1 lžička kari
1/4 lžičky mletého nového koření nebo hřebíčku
2 stroužky česneku, utřené
1 zelená cibule, nasekaná
1 - 2 jalapeňo papričky, nebo feferonky, nebo 1/2 lžičky cayanského pepře
Smíchejte všechno na chutney, včetně šťávy z kompotu. Tím pomažte maso v nekovové nádobě a nechte přes noc marinovat.
Pečte zvolna a při pečení potírejte omáčkou. Po dopečení nechte 10 minut odležet, krájejte pochopitelně napříč vlákna.
Zbylou omáčku dejte do hrnku, svařte a tím ještě polijte maso na míse.