Recept pochází z mé oblíbené knihy od Josepha Wechsberga, "The Cooking of Vienna's Empire".
Počet porcí: 6
Ingredience
300 g telecího masa
300 g vepřového masa - například plecko
300 g hovězí svíčkové
100 g slaniny
100 g sádla
150 g cibule
150 g zelených paprik
80 g oloupaných rajčat
3 dl smetany ( může být kyselá i sladká) sůl, paprika, mouka
Postup
Veškeré maso nakrájíme na tenké proužky.
V kastrolu na sádle osmažíme nakrájenou cibuli a slaninu, pak přidáme hovězí svíčkovou, podusíme, po 20 minutách přidáme vepřové maso a po dalších 20 minutách telecí. Podléváme dle potřeby horkým vývarem nebo vodou, dusíme skoro do měkka.
Pak osolíme a okořeníme paprikou, přidáme nakrájená rajčata a zelené papriky a dusíme vše do měkka.
Před dokončením přidáme smetanu, v které jsme rozkvedlali trochu mouky a ještě chvíli povaříme.
Doporučená příloha: noky, anebo hezky po česku knedle