Vepřové, ale i jiné plátky v Nivě

Vepřové, ale i jiné plátky v Nivě

Příspěvekod drobek » 22 srp 2010, 23:54

4 plátky masa, 2 - 2,5 cm silné
10 dkg Nivy, Roquefortu, Blue Cheese, Gorgonzoly..., co zrovna máte doma
2 lžíce másla
2 lžíce šlehačky - neušlehané ovšem
1 menší cibule nadrobno nakrájená
2 lžíce citronové šťávy
1 špetka červeného - cayanského pepře
1 lžíce worcesterové omáčky.

Nechte sýr i máslo změknout v pokojové teplotě, pak dejte do šlehače, přidejte šlehačku a šlehejte až se z toho stane jednolitá hmota. Pak přidejte vše ostatní, krom masa, samozřejmě. A znovu vše spojte šleháním či mícháním.
Potřete obě strany každého plátku a skládejte hezky na sebe, ať si v tom nátěru lebedí. Nechte v lednici přes noc.
Z ledničky vyndejte hodinu před grilováním.
Grilujte na naolejovaném grilu, 4 minuty po každé straně by měly stačit. Hlavně ale maso hlídejte, díky sýrovému potahu se mění při pečení barvu trochu jinak než je obvyklé, nedopusťte tmavě hnědou barvu opečeného, to už to hořkne.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Vepřové

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

cron

x